Autograf

Khamis, 7 Ogos 2008

Menu Embun Menitik

Nak kata pakar masak, jauh sekali tapi suka makan - tu yang buat boleh masak untuk diri sendiri. Satu kelebihan anugerah Tuhan yang lebih menyempurnakan lagi urusan hidup ini walaupun jauh dari keluarga dan hidup di perantauan. Namun pernah juga diberi kepercayaan memasak untuk kenduri kecil ketika di kampung halaman atas permintaan kawan2. Tak sanggup pula nak menghampakan ... tapi seringkali dihampakan ...

Tapi bila bab masak ni, langsung tidak berasa selesa apabila kekurangan bahan. Itulah sebabnya kalau nak masak cerewet sikit - bahan2 kena cukup - sanggup ulang alik dari rumah ke kedai semata-mata nak dapatkan bahan. Tapi tidak selalu, bergantung juga pada keadaan, akhirnya guna kreativiti ubahsuai dengan bahan yang sedia ada.







0 Comments:

Post a Comment